Γεωθερμικό Θερμοκήπιο

Γεωθερμικό θερμοκήπιο

  • Το σύστημα εισήχθη στην ελληνική αγορά από την εταιρεία από το 1981
  • Σημαντική εμπειρία στις ιδιαιτερότητες και την κατασκευαστική φιλοσοφία
  • Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στον ψεκασμό νερού ανάμεσα στα δύο πλαστικά
  • Η δημιουργία 5 στρωμάτων κάλυψης σε ακραίες καιρικές συνθήκες συνεισφέρει στη διατήρηση κατάλληλων συνθηκών στο εσωτερικό του θερμοκηπίου (7οC εσωτερική θερμοκρασία)
(Σχέδια της εταιρείας από το 1981)

Τι άλλαξε από το 1981 μέχρι σήμερα?

Η έρευνα που αναπτύχθηκε από την εταιρεία, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υλικών κατασκευής οδήγησε σε μια βελτιωμένη έκδοση του θερμοκηπίου.
Βελτιώθηκαν ή και εξαλείφθηκαν οι παράμετροι που αποτελούσαν τα μειονεκτήματα του θερμοκηπίου:

1. Η έντονη σκίαση εξαιτίας του διπλού σκελετού και του διπλού πλαστικού
2. Τα θέματα αερισμού
3. Το Υψηλό κόστος κατασκευή

Βελτιωμένη έκδοση του θερμοκηπίου που δοκιμάστηκε στο ΑΠΘ

Απουσία 2ου σκελετού
Δυνατότητα αερισμού με πλαϊνά ανοίγματα

Βελτιωμένα πλαστικά σε σχέση με 3 δεκαετίες πριν -η διαπερατότητα ήταν 65% περίπου και σήμερα αγγίζει το 90%

Σχηματική μορφή της σημερινής έκδοσης του γεωθερμικού θερμοκηπίου χωρίς την παρουσία 2ου σκελετού

 

Διαμόρφωση θερμοκρασιών στο διπλό κάλυμμα:

  • Το εσωτερικό πλαστικό
  • Το στρώμα νερού
  • Το στρώμα αέρα
  • Το στρώμα πάγου
  • Το εξωτερικό πλαστικό

Εμποδίζουν τη θερμότητα να διαφύγει, λειτουργώντας ως μόνωση και εμπόδιο στην εξερχόμενη χωρίς τεχνητή θέρμανση ακτινοβολία

Παγίδευση της θερμικής ακτινοβολίας, όταν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή, εξαιτίας της ισχυρής συνεισφοράς του στρώματος πάγου -όσο αυξάνει το ψύχος αυξάνει και το πάχος του πάγου με αποτέλεσμα να διατηρείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό μέχρι και 7οC για εξωτερικές -20οC

Εξοικονόμηση σε σχέση με τυπικές θερμοκηπιακές κατασκευές της τάξης του 80%

Λεπτομέρειες κατασκευής

Τρόπος φουσκώματος πλαστικών
Γραμμή μπεκ στον κορφιά
Αεραντλία για φούσκωμα των πλαστικών

Εικόνες του συστήματος σε λειτουργία

Σχηματισμός πάγου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *